søndag 24. mai 2015

Ukemeny uke 22

Ukene flyr og snart starter grillsesongen for fult håper jeg. Men ser ut som moder jord må ha en grundig vårvask først...




Mandag: Bollefrikase
Tirsdag: Fisk i karrisaus
Onsdag: Pølse med potetmos
Torsdag: Fiskekaker i brun saus
Fredag: Nuggets og båtpoteter
Lørdag: Hjemmelaget hamburger (grille)
Søndag: Tur med sr-bank og grilling.




Håper alle har ei nydelig pinse. Her i sør regner vi bort...

tirsdag 19. mai 2015

Ukemeny uke 21

Hipp hipp hurra og gratulerer med vel overstått feiring. Timene løp fra meg og plutselig viste kalenderen tirsdag! Ukeshandelen i dag kostet rett i underkant av 450,- så spent på om det holder hele uka! Lurt å tømme frysen av og til.

Men her kommer ukas meny:

Mandag: Middag på Mydland Gaad. Helt fantastisk mat!! En hjortefarm på Naglestad i Vest-Agder. Anbefaler det virkelig om dere skal den veien. Hjemmesiden deres finner du HER.
Tirsdag: Kylling i pitabrød.
Onsdag: Ostesmørbrød (Turen går til badeland)
Torsdag: Grillet kyllinglår og lun potetsalat.
Fredag: Laks og pasta med fløtesaus.
Lørdag: Lasagne.
Søndag: Sosekjøtt med potetmos.

Ha en strålende uke!

søndag 10. mai 2015

Fisk i karrisaus



Du trenger:
Fisk av typen torsk, sei eller lyr.
Matfløte
Karri, salt og pepper
Smør til steking.

Tilbehør:
Ris og brokkoli





Stek fisken i smør. Når fisken er ferdig stekt heller du over fløte og strør på med karrikrydder, salt og pepper. La dette stå og trekke til risen er ferdig. Bli sausen for tykk heller du på litt mer fløte. Skal det lages mat til mange kan du steike fisken og legge alt i ei form og la det stå litt i stekovnen. Da kan det være lurt å koke opp fløten og krydderet litt først så den blir litt tykkere.



Enklere middag får du bare ikke! I alle fall ikke med den gode smaken.
Serveres gjerne med soyasaus. Håper det smaker!
Har du testet dette? Legg GJERNE igjen spor etter deg og si hva du syns og link gjerne til meg om du blogger om det.

Ukemeny uke 20

Så var det sannelig søndag igjen. Neste uke er ei uke med både hellidag, inneklemt "planleggingsdag" og 17. mai, men mat må man ha uansett. Uka som kommer ser slik ut her i huset:

Mandag: Spaghetti med kjøttsaus (oppskrift kommer)
Tirsdag: Kjøttpudding med hjemmelaget potetmos
Onsdag: Fisk i karrisaus med ris
Torsdag: Fiskeboller i hvit saus
Fredag: Lefserull (tur til dyreparken)
Lørdag: Lasagne med salat
Søndag: 17. mai og middag på Rosfjord Strandhotell.



Ha en strålende 17. mai-feiring alle sammen!

fredag 8. mai 2015

Dagens anbefaling; pølse fra Jens Eide

Jeg er ikke sponset, men man skulle nesten tro det. Disse pølsene gjør at man aldri igjen kjøper grillpølser av kjip kvalitet. Smaken er helt fantastisk, enten i brød fra grillen, men potetmos eller med båtpoteter og deilig saus. Selges på Rema 1000 og kommer som ostepølse, chilipølse og bratwurst.



Oppskrift får du om du trykker på ordene eller om du går til fanen "oppskrifter".


søndag 3. mai 2015

Ukemeny uke 19

Ukas meny blir som følger:

Mandag: Overtidsmat på jobb (når tar det slutt tro?)
Tirsdag: Stekt fisk med stekt løk og kokte poteter.
Onsdag: Fiskeboller i hvit saus med blomkål og gulrøtter.
Torsdag: Fiskekaker i hånda på vei til turn...
Fredag: Pølse og potetmos
Lørdag: Speidertur med grillmat
Søndag: Snitzel og potet.




Ha ei nydelig uke!

Potetmos med hvitløk

Etter at du har laget dette kommer du aldri til å kjøpe ferdig potetmos igjen, jeg garanterer deg (nesten).

Du trenger:
Poteter
Meierismør
Helmelk
2 fedd hvitløk
Salt
Mengde er vanskelig å anslå, men ta alltid litt mer poteter enn hva du ellers ville kokt.

Slik gjør du:

Skrell potetene og del de i to eller fire for å korte ned koketiden. 

Når potetene har kokt ferdig heller du av vannet. Rasp to fed hvitløk og ha dette i potetene sammen med en diger klatt smør og en god slump melk. Mos dette sammen. Ha i mer melk om ønskelig. Hemmeligheten er å få mosen myk og luftig.



 Helt mot slutten når mosen er ferdig har du i salt som du forsiktig vender inn. Blir denne most sammen med det andre har mosen en tendens til å bli seig.

Håper det smaker og at du benytter deg av oppskriften! Det er også godt med gressløk i, men det er ikke ungene så glade i så det ble droppet denne gangen.